Bio Nebio Bio jáhly EVROPA 500 g
Popis
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Jsou bohatým zdrojem zejména sacharidů, ale i bílkovin a tuků (nejvíce obsahují nenasycené mastné kyseliny). Tuky obsahují více než ostatní obiloviny (s výjimkou ovsa). Jáhly jsou bohaté na draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek a kyselinu křemičitou. Z vitaminů vitamíny B1, B2 a PP.
Je nutné jáhly promývat? Většina českých návodů k přípravě volá po proplachování jahel horkou vodou, zatímco anglosaské zdroje jáhly maximálně propláchnou studenou vodou. Pátrali jsme proto, zda je skutečně nutné jáhly před vařením spařit. Jáhly je vhodné před vařením proplachovat studenou vodou, dokud z jahel neodtéká čirá. Není však nutné je spařit, pokud nám nevadí lehounce palčivá chuť. Nejedná se o hořkost, ale podobnou chuť, která nám v krku zbývá po mladém olivovém oleji. Tuto chuť způsobují látky, které se přirozeně vyskytují na povrchu jahel a chuť není po propláchnutí studenou vodou příliš výrazná. Spařením jahel se jí zbavíme prakticky úplně.
Návod na přípravu: Jáhly třikrát spaříme horkou vodou (není nezbytné), propláchneme studenou vodou a vaříme v poměru 1 : 1,8 (jáhly : voda) na mírném ohni dokud se voda nevstřebá (cca 15 minut).
ZEMĚ PŮVODU: Ukrajina
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Cena za měrnou jednotku (1000 g): 106,00 Kč
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.